آقای حاجی خطاب به دکتر لاریجانی:چرا لایحه ای که دولت خرداد سال گذشته ارسال کرده باید درمجلس بماند؟+صوت
متن مخالفت آقای حاجی با لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون استخدام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۳/۳/۲۱ بسم الله الرحمن الرحیم پیشاپیش فرا رسیدن میلاد حضرت حجت ابن الحسن العسکری(عج)را به همه مسلمانان جهان به ویژه مقام معظم رهبری تبریک و تهنیت عرض می کنم. آقای رئیس اولین مطلبی که در این جهت هست […]
متن مخالفت آقای حاجی با لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون استخدام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۳/۳/۲۱
بسم الله الرحمن الرحیم
پیشاپیش فرا رسیدن میلاد حضرت حجت ابن الحسن العسکری(عج)را به همه مسلمانان جهان به ویژه مقام معظم رهبری تبریک و تهنیت عرض می کنم.
آقای رئیس اولین مطلبی که در این جهت هست تذکر بنده هست به هیأت رئیسه محترم بر اساس ماده ۱۶۷:
ببینید ذیل تبصره یک گفته که هیأت رئیسه موظف است از طریق لایحه یا طرح ترتیبی اتخاذ نماید که تا پایان زمان آزمایشی تعیین تکلیف شده باشد. یعنی هر قانونی که آزمایشی است قبل از اینکه به اتمام برسد مهلت قانون آن توسط هیأت رئیسه تعیین تکلیف شود، این در حالی است که ما تقریباً هر دو هفته یک بار مواجه با این هستیم که یک طرح یا لایحه قانونی که مهلت آن به صورت آزمایشی رو به اتمام رسیده در مجلس طرح می شود و معمولاً هم می گوییم چاره ای نداریم.
بنده سؤالم این هست لایحه ای که خرداد ماه گذشته دولت ارائه داده چرا باید در کمیسیون یا مجلس بماند تا اینکه الان سه ماه، چهار ماه ما خلأ قانونی داشته باشیم شما مراجعه بفرمائید؛ الان آگهی استخدامی که نیروی انتظامی به وسیله ای که ناچار بوده در ۸ اسفند ۱۳۹۲ منتشر کرده آیا این مطابق قانون هست، طبیعتاً خلأ قانونی بوده اما این انتشار آگهی متأسفانه صورت گرفته.
ببینید همکاران عزیز همه مستحضرید که قانون آزمایشی یک امر خلاف قاعده است یک امر دائمی نیست و در موارد استثنا قانون اجازه داده که به صورت آزمایشی تصویب شود ولی تازگی به صورت یک روال طبیعی در آمده ده ها قانون آزمایشی تصویب شده و اتفاقاً همگی آنها هم بعد از اتمام مهلت برای تمدید به صحن مجلس می آید. یکی از دلایل قانون گذاری آزمایشی این هست که آن نهاد، نهاد تازه تأسیس باشد بله خب نیروی انتظامی، نیروی تازه تشکیل شده بعد از تجمیع چند نهاد انتظامی است بله این درست است و انجام شده؛ اما! سؤال این است ۱۰ سال تجربه برای قانون آزمایشی کافی نیست که ما متوجه ضعف و قوت یک قانون بشویم؟ خود نیروی انتظامی نمی توانسته این (قانون) را تجزیه و تحلیل کند؟ وزارت کشور نمی توانسته این را تجزیه و تحلیل کند، معایبش را در آورد و محاسنش را در بیاورد و بیاورد اصلاح کند؟
چرا بایستی چنین اتفاقاتی در کشور بیفتد؟ ما که می گوییم از حجم قانون گذاری الان مشکل داریم، اینجا که قانون آزمایشی بوده خب وقت داشتیم، می توانستیم به جای بعضی از قوانین غیر ضرور این را برایش وقت بگذاریم.
اولاً دولت مسئول امور قوانین خودش هست که اگر مشخص می کرد ما بهتر به این مسائل می توانستیم رسیدگی کنیم که متأسفانه این خلأ وجود دارد. یعنی دولت مسئولی را، معاونتی را برای ارائه قوانین به مجلس ندارد، برای ارائه لوایح به مجلس ندارد؛ هر وزارتخانه ای خودش برای خودش دنبال می کند و اتفاقاً این نکته ای هست که مرکز پژوهش های مجلس هم از آن رنج می برد.
نکته بعدی هم به خود مجلس برمی گردد که تذکرش را دادم. ببینید از ۷ بهمن ۹۲ تا کنون قانون نداریم؛ واقعاً چه کسی می خواهد جوابگوی این بی قانونی باشد؟ آیا تأخیر در تثبیت یک قانون آن هم برای یک نهاد مهمی که مسئولیت برقراری امنیت اموری را بر عهده دارد امری قابل توجیه است؟ چه کسی در این اهمال ها بایستی جواب بدهد؟
جنابعالی آقای رئیس! به کمیسیون ها اعلام کنید، قوانین که آزمایشی هست و مهلت آنها می خواهد به اتمام برسد این ها را جمع کنند و به موقع ارائه دهند، نه اینکه این مهلت بگذرد.
امیدوار هستیم که این آخرین موردی باشد از این قبیل که این اتفاق برای آن می افتد و ما شاهد اینچنین مواردی نباشیم.
دیدگاهتان را بنویسید