آخرین اخبار

موقعیت جغرافیایی و طبیعی روستا:

روستای جهادآباد در دهستان برخوار غربی از توابع بخش مرکزی (برخوار) شهرستان برخوارومیمه واقع گردیده این روستا در غرب شهرستان برخوار و میمه و در فاصله ۱۵ کیلومتری از شاهین شهر قرار گرفته است.

این روستا در ۵۱ درجه و ۲۲ دقیقه طول جغرافیایی و ۳۲ درجه و ۵۲ دقیقه عرض جغرافیایی واقع شده است . از طرفی روستای جهادآباد در فاصله ۱۵ کیلومتری غرب شاهین شهر و در انتهای یک جاده فرعی روستایی قرار گرفته است. لازم به ذکر است این ابادی از جنوب به سیل بند، از غرب به سایت نظامی هوا نیروز از شرق به زمینهای زراعی و از شمال نیز به زمینهای زراعی محدود می شود.

 

سابقه تاریخی و علل پیدایش:

روستای جهادآباد در کف یک دشت هموار درست در نقطه ای که مظهر دو قنات اصلی منطقه بوده شکل گرفته است. این قناتها از ارتفاعات سمت غرب و جنوب غربی ابادی سرچشمه می گیرد. در سمت شمال و شمال شرقی و جنوب شرقی جهادآباد نیز زمینهای زراعی و تعداد محدودی باغات شکل گرفته اندبنابراین به خوبی علت شکل گیری روستا در این نقطه مشخص می باشد.

در حال حاضر جایگاه هسته اولیه روستا به دلیل بافت قدیمی و بعضاً مخروبه ای که در سمت شمال شرقی روستا وجود دارد مشهود بوده که در اطراف نهر و کاروانسرای تاریخی تشکیل شده است پس از آن در دوره های بعد ما آثار خانه های قدیمی را که به طرف غرب و جنوب پیشروی کرده اند می بینیم. مرحله دوم توسعه این آبادی منازل مسکونی است که در سمت غرب محور اصلی و در سالهای قبل از انقلاب ساخته شده است. مرحله سوم توسعه جهادآباد منازل ساخته شده در طرحهای تفکیکی سمت شمال و جنوب روستا است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی احداث شده اند و دارای بافت شطرنجی و منظم هستند.

 

وجه تسمیه:

جهاد اباد(چاله سیاه)

به دلیل زندگی اهالی روستا در یک سری چادرهای سیاه رنگ (سیاه چادر)به چاله سیاه معروف بوده است و در زمان انقلاب بوسیله جهاد سازندگی توسعه یافته و به جهاد اباد تغییر نام داده است. در اصل بختیاری بوده اند.

 

جمعیت:

جمعیت کل:  ۱۵۱۴  نفر

تعداد خانوار: ۳۷۱

تعداد زن: ۷۰۴ نفر

تعداد مرد:  ۸۱۰ نفر

جمعیت متوسط هر خانوار:  ۴ نفر

 

بررسی مهاجرت در شهر

مهاجرت یکی از عوامل مؤثر در تغییرات جمعیتی هر منطقه است. اهمیت مهاجرت را میتوان در تأثیر آن بر میزان رشد یا کاهش جمعیت،دگرگونی ساختار سنی و جنسی جمعیت،ترکیب و اندازه نیروی کار و چگونگی پراکندگی جمعیت در سکونتگاههای مختلف جستجو کرد.روند مهاجرت نقش تعیین کننده ای در پیش بینی،برآورد و تعیین خط مشی های  جمعیتی مکانها دارد.

بررسی وضعیت مهاجرت این روستا نشان می دهد که هر ساله تعدادی از خانوارهای ساکن شهر آنرا به قصد نقاط دیگر ترک می کنند و در همین حال تعدادی نیز این شهر را به عنوان محل زندگی جدید خود انتخاب می کنند که در ادامه هر دو حالت مورد بررسی قرار می گیرد:

در سال جاری ۵۰ نفر از روستا مهاجرت کرده و حدود ۲۰ نفر به روستا وارد شده اند. از عمده دلایل این مهاجرت ها میتوان به موضوع اشتغال، ازدواج و رفاه اشاره کرد.

 

اقتصاد و مشاغل:

بر اساس آخرین اطلاعات بدست آمده از تعداد ۱۵۱۴ نفر جمیعت روستا در سال ۱۳۸۵ تعداد ۵۳۰ نفر معادل ۳۵ درصد شاغل بوده اند که به بررسی شاغلین در بخش های مختلف اقتصادی می پردازیم.

  • کشاورزی

بر همین اساس در این روستا ۸۱ نفر کشاورز مشغول به کار می باشند که  ۱۵.۳ درصد از کل شاغلین روستا را شامل می شوند.

بر همین اساس مردم روستا علاوه بر کار کشاورزی به پرورش دام به روش سنتی می پردازند به طوریکه تعداد ۱۲۱ نفر دامدار در روستا مشغول می باشند.

 

  • صنعت

در زمینه صنعت  ۶۱ نفر مشغول به کارند که ۱۱.۵ درصد از شاغلین روستا را در بر می گیرند به علاوه ۲۳ نفر از   زنان روستا به کار قالی بافی مشغول می باشند.

 

  • خدمات

تعداد شاغلین در بخش خدمات روستا ۲۶۷ نفر است که ۵۰.۴ درصد از شاغلین را شامل می شوند . این افراد شامل کارمند ادارات ، معلم، مغازه دار، راننده و …. می باشند که در روستا به خدمات  رسانی به مردم مشغول هستند.

بخش های عمده فعالیت در روستا

بخش های عمده فعالیت تعداد درصد
صنعت ۶۱ ۱۱.۵
کشاورزی ۸۱ ۱۵.۳
دامداری ۱۲۱ ۲۲.۸
خدمات ۲۶۷ ۵۰.۴
جمع کل ۵۳۰ ۱۰۰

 

 

گردشگری:

منطقه حفاظت شده قامیشلو

نوع جاذبه:طبیعی

مالکیت: ملی

سطح گردشگری:ملی

کاربری:منطقه حفاظت شده

انگیزه جذب گردشگر:سفر ، تفریحی، علمی

 

 

آثار باستانی و میراث فرهنگی:

  • قنات
  • کاروانسرای شاه عباسی

4 پاسخ به “جهادآباد”

  1. ماهرخ گفت:

    اگر پتانسیل گردشگری را دارا می باشد
    لازم به تقویت آن می باشد

  2. رحیمی گفت:

    سلام اگر واقعا موقعیت خوبی داره پس چرا رسیدگی نمیشود

  3. موحدی گفت:

    سلام
    به دنبال دوست قدیمی به نام بابک خسروی میگردم کسی میتونه راهنمایی کنه ؟

  4. نگار یادگاری گفت:

    من دانشجوی رشته مرمت بنا از دانشگاه هنر اصفهان هستم،در حال حاضر به دنبال جمع آوری تحقیقاتی در رابطه با کاروانسرای شیخ علی خان هستم و مشتاق دریافت اطلاعاتی از روستای جهادآباد هستم. اگر شما مایل به همکاری با بنده هستید لطفا به من ایمیل بزنید.
    مچکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *