آخرین اخبار

با پیگیری جناب آقای حاجی و درجهت احقاق حقوق ایثارگران طرح اصلاح ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه کل کشور تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد.

حماسه سازان؛ نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی اصلاح ماده (۹۰) قانون برنامه ششم توسعه مربوط به رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه جبهه، را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کرد. حضور مستمر و پی در پی آقای حاجی […]

اشتراک گذاری
26 دی 1396
کد مطلب : 30053

حماسه سازان؛ نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی اصلاح ماده (۹۰) قانون برنامه ششم توسعه مربوط به رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه جبهه، را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کرد.

حضور مستمر و پی در پی آقای حاجی از ابتدای جنگ تحمیلی در جبهه های حق علیه باطل باعث آشنایی نزدیک وی با درد و رنج رزمندگان و خانواده های آنهاست و در سال های متمادی خدمت نیز در وظایف گوناگون خود هر آنچه می توانست در کاستن آمال آنان تلاش می کرد.

حاجی از ابتدای نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی به تلاش های خود سرعت بیشتری داد و با تشکیل کمیسیون تخصصی مشورتی ایثارگران در دفتر خود از مشاورین خود خواست تا در رفع موانع قانونی پیش روی خدمت رسانی به این عزیران او را یاری کنند.

ابتکار عمل نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در برگزاری جلسه هیأت رئیسه فراکسیون ایثارگران وقت مجلس با ایثارگران استان اصفهان در شاهین شهر در سال ۹۱ و بیان مشکلات توسط آنان، باعث شد تا در پیگیری به سر انجام رسیدن لایحه جامع خدمات ایثارگران تلاش مضاعفی صورت پذیرد.

لایحه مذکور که پس سال ها توقف در مجمع تشخیص مصلحت نظام دوباره در جریان قرار گرفت و مقرر شد تا با بازگشت به مجلس شورای اسلامی گرد غبار سال های توقف زدوده شود و مورد بررسی مجدد قرار گیرد و پس از تصویب در جلسه ۲ دی ماه ۱۳۹۱ مقرر شد ۴ سال به صورت آزمایشی اجرا شود.

این لایحه پس گذران ۴ سال اجرای آزمایشی با اصلاحاتی در ۲۷ اردیبهشت ۹۵ در جریان بررسی اصلاحات لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، با تصویب ماده الحاقی ۵، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، دائمی شد.

یکی از نقایص این لایحه که در طول اجرا مشخص شد و موجبات نگرانی رزمندگانی را فراهم نمود که داوطلبانه در جبهه ها حضور داشتند و جان خود را برای حفاظت از دین، خاک و ناموس خود به مخاطره انداخته و حداقل توقعات را برای آسایش همسران و فرزندان خود داشتند، بهره مندی از سهمیه ورود به دانشگاه های کشور بود.

در ماده (۷۰) لایحه مورد اشاره آمده است:

وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاههای دولتی و غیردولتی و دستگاههای اجرائی مشمول ماده (۲) این قانون موظفند در اعطای سهمیه‌های ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، بورسهای تحصیلی داخل و خارج از کشور، فرصتهای مطالعاتی و دوره‌های دکترای تخصصی بیست درصد (۲۰%) از سهمیه را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای بیست و پنج درصد (۲۵%) اختصاص دهند.

در جریان بررسی و تصویب لایحه برنامه ششم توسعه کشور و با پیگیری هایی مجدانه آقای حاجی و چند تن از همکاران وی پیشنهادی مبنی بر حذف عبارت (بالای بیست و پنج درصد (۲۵%)  ) تهیه شد تا این ماده مورد اصلاح قرار گیرد و همسران و فرزندان رزمندگان، با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه از مزایای سهمیه ورود به دانشگاه بهره مند شوند.

ولی متأسفانه این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه خوانده نمی شود و لایحه برنامه ششم با تصویب اولیه مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارسال می گردد.  در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان با پیگیری آقای حاجی و همکاران وی که پیشنهاد را امضاء کرده بودند بر لزوم حذف عبارت فوق تأکید می شود.

پیگیری ها بیشتر می شود تا آنجایی که رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در نامه ای از هیأت رئیسه مجلس می خواهد در جریان رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان عبارت پیشنهاد آقای حاجی مطرح و مورد تصویب قرار گیرد و این موضوع در نامه نایب رئیس دوم مجلس که جلسه مذکور را اداره می کرد به معاون قوانین مجلس ابلاغ می گردد که باز هم متأسفانه هیچ اقدامی صورت نمی گیرد.

آقای حاجی باز هم از تلاش برای احقاق حقوق این عزیزان دست برنداشت و این سهل انگاری در عدم قرائت پیشنهاد ارائه شده به صحن کمیسیون تلفیق برنامه ششم و پیگیری هایی بعدی آن را از طریق کمیسیون اصل نود دنبال کرد و با فرا رسیدن زمان ثبت نام کنکور سراسری سال ۱۳۹۷ در قالب طرح دو فوریتی با اخذ امضاء مورد نیاز ، تقدیم هیأت رئیسه مجلس نمود.

دراین طرح دو فوریتی  آمده است:

متن زیر جایگزین بند (الف) ماه (۹۰) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می شود:

الف:

۱)  در ماده (۷۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران عبارت (بالای بیست و پنج درصد) بعد از عبارت ( همسر و فرزندان جانبازان) حذف می شود.

۲)  پنج درصد سهمیه مختص همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه تعلق می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *