تشکیل کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی سند ۲۰۳۰ پس از تذکر جناب آقای حاجی به رئیس مجلس و دستور دکتر لاریجانی برای رسیدگی فوری به موضوع
حماسه سازان؛ نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶ با حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص سند ۲۰۳۰ نظرات خود را ارائه داد. آقای حاجی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۹۶ با ارائه ماده ۲۳۶ […]
حماسه سازان؛ نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶ با حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص سند ۲۰۳۰ نظرات خود را ارائه داد.
آقای حاجی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۹۶ با ارائه ماده ۲۳۶ در خصوص سند آموزش ۲۰۳۰ یونسکو از هیأت رئیسه خواسته بود، مصوبه هیأت دولت در رابطه با این سند آموزشی را بررسی و اعلام نظر کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم و دهم به متن مصوبه ۲۵ شهریور ۹۵ هیأت وزیران اشاره و ضمن تأکید بر تعهد آور بودن این سند برای کشور، افزود: در متن این مصوبه، هماهنگی و ارائه راهکار های تحقق اهداف و تعهدات برنامه آمده است که مشخص می کند این سند برای کشور لازم الاجراست.
حسینعلی حاجی با طرح این سؤال که چرا سندی که فرآیند قانونی در مجلس شورای اسلامی را طی نکرده، هیأت دولت برای اجرای آن تعهداتی ایجاد کرده است؟ گفت: اصول ۷۷ ، ۸۵ و ۱۲۵ قانون اساسی اذعان دارد که تصمیم پذیرش هرگونه تعهدی برای کشور با گذراندن فرآیند قانونی آن در مجلس شورای اسلامی اتخاذ خواهد شد که در رابطه با سند آموزش ۲۰۳۰ یونسکو این فرایند طی نشده است و هم از نظر شکلی و هم از نظر ماهیتی ایراد دارد.
وی به اخطار ۱۳۶ و ۱۳۸ قانون اساسی خطاب به رئیس مجلس اشاره و ادامه داد: آقای رئیس در پاسخ به اخطار بنده گفت این مصوبه از لحاظ شکلی ایراد ندارد که ما این مطلب را قبول نداریم و این را نظر شخصی آقای لاریجانی می دانیم که تشخیص وی در این زمینه اشتباه است.
نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی ضمن مغایر دانستن محتوای سند مذکور با اصول ۲، ۳، ۴، ۱۰، ۱۲، ۲۱، ۵۶، ۱۲۱، ۱۵۲، ۱۵۳ و بندهای ۱ و ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، گفت: از نظر ماهیتی با سیاست های کلی نظام در خصوص تحول در نظام آموزش و پرورش کشور ابلاغی ۱۰ شهریور ۹۲ توسط مقام معظم رهبری نیز مغایرت دارد.
حاجی به بند (۱۱) و (۱۳) سند که تحقق اهداف سند را در اجرای کامل سند دانسته اشاره نمودو تصریح کرد: در بند (۱۳) آورده است هیچ یک از اهداف این سند را نباید تحقق یافته دانست مگر اینکه برای همه محقق شده باشد این بدان معنی است که اگر قسمتی از این سند انجام شود و قسمتش دیگر انجام نشود نمی توانیم بگوییم که این سند را انجام داده ایم.
وی به بند دیگری از سند آموزش ۲۰۳۰ که دولت را موظف کرده اهداف جهانی را با اهداف، سیاست ها، طرح ها و اقدامات ملی، چرخه سیاست گذاری و برنامه ریزی، سازماندهی نظام آموزشی و آماده سازی منابع ادغام کند، اشاره نمود و اظهار داشت: هر چه در اسناد بالادستی و جنبه های بومی کشور هست را باید در اهداف جهانی ادغام کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم و دهم با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری و گله مندی ایشان از اجرا شدن سند بدون اطلاع شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: برخی ها می گویند هنوز اتفاقی نیفتاده است. چرا الان جلوی اجرای این سند که مغایر با اسناد بالادستی، منافع ملی و ارزش های مردم هست، را نگیریم و بگذاریم هنگامی که اتفاق افتاد و صد در صد انجام شد از ادامه اجرا جلوگیری کنیم. پیشگیری که بهتر از درمان است.


دیدگاهتان را بنویسید