آخرین اخبار

اولین نطق میان دستور حسینعلی حاجی دلیگانی در مجلس دوازدهم

حسینعلی حاجی دلیگانی در اولین نطق میان دستور خود در مجلس دوازدهم ضمن عرض تسلیت شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان ، از مردم غیرتمند شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار برای اعتماد به ایشان در چهارمین دوره متوالی تشکر کرد   حاجی دلیگانی در سی و هشتمین نطق میان دستور: […]

اشتراک گذاری
20 خرداد 1403
کد مطلب : 55737

حسینعلی حاجی دلیگانی در اولین نطق میان دستور خود در مجلس دوازدهم ضمن عرض تسلیت شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان ، از مردم غیرتمند شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار برای اعتماد به ایشان در چهارمین دوره متوالی تشکر کرد

 

حاجی دلیگانی در سی و هشتمین نطق میان دستور:

در مقطع بسیار حساس کنونی که مجلس تازه آغاز به کار کرده ، نوع انتخاب رئیس جمهور اثرات زیادی می تواند در سرنوشت کشور داشته باشد

اولویت‌ اصلی کشور و رهبر معظم انقلاب و همچنین مطالبه مردم از نمایندگان مباحث اقتصادی است

نامزد های انتخابات ریاست جمهوری باید بصورت شفاف ، روشن و با ذکر جزئیات برنامه های خود را برای رفع مشکلات اقتصادی کشور بیان کنند

داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری بایستی بگویند در خصوص بهره بانکی چه نظری دارند ؟ برای سفته بازی و سوداگری ، یارانه های پنهان ، ناترازی ها، دلار زدایی ، تقویت ارزش پایه پولی ، عادلانه شدن نظام مالیاتی ، تاریکخانه شرکت های دولتی ، برداشتن غل و زنجیر از تولید ، مشارکت دادن مردم در اقتصاد ، تسهیل تولید مسکن و رشد اقتصادی مدنظر برنامه هفتم توسعه کل کشور چه برنامه مشخصی دارند؟

 

متن سی و هشتمین نطق میان دستور آقای حاجی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی؛

سلام علیکم و رحمه الله
بسم الله الرحمن الرحیم

شهادت آیت الله رئیسی و همراهانشان را تسلیت عرض می کنم
از مردم غیرتمند دو شهرستان شاهین شهر و میمه و برخوار به جهت اینکه به بنده خدمت گذارشان برای چهارمین بار اعتماد کردند، تشکر می کنم

ملت بزرگ ایران و همکاران عزیز!

در مقطع بسیار حساس تاریخی از کشور عزیزمان، ایران اسلامی قرار داریم

در حالی که مجلس به تازگی شروع به کار کرده است، انتخابات بسیار مهمی را در پیش رو داریم که نوع و نحوه انتخاب مردم می تواند اثرات بسیار مهمی را در سرنوشت کشور داشته باشد

به نظر می رسد که علاوه بر مباحث کلی کشور از جمله مباحث فرهنکی، اولویت اصلی و اول کشور، همانطور که مقام معظم رهبری طی حدود ۲۰ سال گذشته بیان فرمودند و مردم هم در دوران انتخابات ها همین خواسته را از ما به عنوان نمایندگان داشتند، مباحث اقتصادی است و حال آن که چگونه اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد؟ اقتصادی بالنده و اقتصادی رو به رشد و اقتصادی با ثبات و اقتصاد به نفع عموم مردم.

لذا معتقد هستیم آنهایی که امروز در صحنه انتخابات ریاست جمهوری خود را در معرض قرار داده اند، بایستی خیلی شفاف، روشن، صریح و با جزئیات اعلام کنند، برنامه هایشان برای این مباحث اصلی، که ریشه های مشکلات اقتصادی کشور است، چیست؟ با صراحت پاسخ دهند.

اولین برنامه آنها باید این باشد، که بگویند در خصوص بهره بانکی چه دیدگاهی دارند و چگونه می خواهند برخورد کنند؟
آیا باز هم می خواهند بهره بانکی را افزایش دهند؟ تا وامی که بانک ها می خواهند به تولید کننده بپردازند با ۳۷ درصد، پرداخت کنند؟ یا به شخصی که برای اجاره یک منزل ۱۰ میلیون وام می خواهد ۸ ماه است هیچ تسهیلاتی نداده اند؟ چگونه می خواهند رفتار کنند؟

اولین مسئله بحث نظام بانکی و بهره بانکی است، آن کسی که می خواهد رئیس جمهور شود بایستی برای مردم شفاف بیان کند دیدگاهش راجع به این موضوع چیست؟
چرا؟ چون بحث بهره بانکی، راجع به خلق پول، رشد نقدینگی، تورم، کاهش ارزش پول ملی، در همه این ها، در ناترازی هایی که در کشور وجود دارد، موثر است.

برای اینکه سرمایه های کشور به سمت تولید برود به طور شفاف بیان کنند چه کار می خواهند بکنند؟ چه برنامه ای دارند؟ نخواهند بیایند با یک مسائلی که حاشیه است، متن نیست وقت مردم را بگیرند.

جلوگیری از سفته بازی و سودا گری در برنامه آنها به چه صورتی است؟
برنامه آنها برای بورس چیست؟ بورس که امروز بیش از نیمی از جمعیت کشور در آن فعال هستند و هر روز ما شاهد نگرانی های مردم در این خصوص هستیم، باید ساختار آن، محتوای آن و نحوه اداره آن را برای مردم توضیح دهند.

در خصوص یارانه های پنهان، شفاف بگویند می خواهند چه کاری انجام دهند؟ سازمان برنامه چند سال پیش گزارش داد و اعلام کرد آن کسی که از یارانه پنهان کمترین بهره را میبرد و آن کسی که بیشترین بهره را میبرد، ۲۸ برابر تفاوت دارند، بگویند برای این شکافی که بین غنی و فقیر ایجاد شده چه برنامه ای دارند، این را به نحو کامل بیان کنند.

برای رفع ناترازی های کشور چه برنامه ای دارند؟ خیلی فوری باید بگویند کشوری که تا دو سال پیش صادر کنند بنزین و گازوئیل بوده، امسال که ۱۴۰۳ هست و باید ۵ میلیارد دلار بنزین و گازوئیل وارد کنیم چرا این وضعیت پیش آمده، چه برنامه ای برای اصلاح آن دارند؟ اگر برنامه ای برای این مباحث نداشته باشند، برای چه می خواهد برنامه ارائه دهند؟

برای دلار زدایی از اقتصاد چه برنامه ای دارند؟ برای تقویت ارزش پول ملی و برای عادلانه شدن نظام مالیاتی چه برنامه ای دارند؟ برای بزرگ ترین تاریک خانه کشور، یعنی شرکت های دولتی چه برنامه ای دارند؟ بیایند اعلام کنند!

برای اینکه غل و زنجیر را از تولید بردارند چه برنامه ای دارند؟ بیان کنند.

برای مشارکت دادن واقعی مردم در اقتصاد، بگویند چه برنامه ای دارند؟

برای مسکن چه برنامه ای دارند؟ سهم زمین و اثر آن در سبد تولید مسکن را چگونه می خواهند بیبیند؟
در کشوری که این همه زمین دارد چرا بایستی برای اینکه یک زمین که می خواهد در اختیار یک ایرانی قرار بگیرد این همه مشکلات وجود داشته باشد؟

در خصوص سیاست های کلی که مقام معظم رهبری برای برنامه هفتم ابلاغ کردند و بیان فرمودند رشد ۸ درصدی اقتصاد و تک رقمی شدن نرخ تورم و امسال سال اول آن و خرداد ماه آن است بگویند چه برنامه ای دارند؟

تا مردم با دید باز انتخاب خودشان را داشته باشند.

و السلام علیکم و رحمه الله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *