خروش زاینده رود موقتی است/ کنترل سیلابها همت مسئولان را میطلبد
خانه ملت/ حاجی دلیگانی: خروش زاینده رود موقتی است/ کنترل سیلابها همت مسئولان را میطلبد عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم توانایی مسئولان اجرایی در بهره گیری از ظرفیت سیلابها، گفت: سیراب شدن زاینده رود حدود ۲میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد اما در حال حاضر حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب برای […]
خانه ملت/ حاجی دلیگانی:
خروش زاینده رود موقتی است/ کنترل سیلابها همت مسئولان را میطلبد
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم توانایی مسئولان اجرایی در بهره گیری از ظرفیت سیلابها، گفت: سیراب شدن زاینده رود حدود ۲میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد اما در حال حاضر حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب برای احیای آن حقابه تعلق گرفته است که همیشگی نیست.
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد جاری شدن آب به زاینده رود و دائمی بودن آن، گفت: آب جاری شده برای جان گرفتن زاینده رود به اندازه کافی نیست، سیراب شدن زاینده رود حدود ۲میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد اما در حال حاضر حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب برای احیای آن حقابه تعلق گرفته است که همیشگی نیست.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کوتاهیهای وزارت نیرو، افزود: وزارت نیرو وظایفی در راستای پمپاژ آب داشته است که متاسفانه انجام نداده و حقابه مورد نیاز این رودخانه تاکنون تامین نشده است، در حال حاضر هم این آب به صورت موقتی به زاینده رود رها شده است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناعدالتی در پرداخت حقابه مورد نیاز کشاورزان، یادآور شد: نه تنها زاینده رود به حقابه مورد نیاز خود نرسیده، بلکه در حق کشاورزان نیز اجحاف شده است. در حدود ۳۰ سال گذشته کشاورزان به میزان ۸۰ میلیون مترمکعب آب خریداری کرده بودند که متاسفانه تاکنون ۲ میلیون مترمکعب هم دریافت نکردهاند و در این عرصه شرایط ناخوشایندی را شاهد هستیم.
عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان، تاکید کرد: سیلابها و بارندگیهای اخیر راهی برای احیای زاینده رود و سایر دریاچهها و تالابهای خشک کشور است، اما همت مسئولان را میطلبد که متاسفانه این همت را تاکنون مشاهده نکردهایم، مسئولان و متولیان امر در تمام وزارتخانهها و سازمانهای اخیر باید از ظرفیت باران و نزولات آسمانی حداکثر استفاده را بکنند اما استفاده لازم و کافی نمیشود و شاهد تبخیر و یا سرازیر شدن آنها به آبهای آزاد هستیم.
حاجی دلیگانی خشکی زاینده رود و عدم توانایی بهره گیری از ظرفیتهای آبی کشور را عامل فرونشست در اصفهان دانست و خاطر نشان کرد: بی توجهیهای متعدد به خشکی زاینده رود در کنار ناتوانی در بهره گیری بارندگیها، سناریوی فرونشست را برای اصفهان تعریف کرده است که متاسفانه اصفهان را جزو یکی از استانهای رتبه دار فرونشست زمین قرار داده است./
دیدگاهتان را بنویسید