آخرین اخبار

حاجی دبیر هیات تحقیق و تفحص مجلس :تنها هفت نفر از ۱۰۰ نفر دوتابعیتی را دستگاه‌ها به ما معرفی کرده‌اندو اطلاعات ۹۳ نفر از این افراد دوتابعیتی درتحقیق وتفحص به دست آمد

«حسینعلی حاجی‌دلیگانی» دبیر هیات تحقیق و تفحص مجلس :تنها هفت نفر از ۱۰۰ نفر دوتابعیتی را دستگاه‌ها به ما معرفی کرده‌اندو اطلاعات ۹۳ نفر از این افراد دوتابعیتی درتحقیق وتفحص به دست آمد «حسینعلی حاجی‌دلیگانی» دبیر هیات تحقیق و تفحص مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با تاکید بر اینکه اسامی افراد دوتابعیتی در هنگام ارائه […]

اشتراک گذاری
01 بهمن 1396
کد مطلب : 30144

«حسینعلی حاجی‌دلیگانی» دبیر هیات تحقیق و تفحص مجلس :تنها هفت نفر از ۱۰۰ نفر دوتابعیتی را دستگاه‌ها به ما معرفی کرده‌اندو اطلاعات ۹۳ نفر از این افراد دوتابعیتی درتحقیق وتفحص به دست آمد

«حسینعلی حاجی‌دلیگانی» دبیر هیات تحقیق و تفحص مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با تاکید بر اینکه اسامی افراد دوتابعیتی در هنگام ارائه گزارش اعلام خواهد شد، تصریح کرد: «تنها هفت نفر از این ۱۰۰ نفر را دستگاه‌ها به ما معرفی کرده‌اند و اطلاعات ۹۳ نفر از این افراد دوتابعیتی در تحقیق و تفحص به دست آمد.»

 

نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار با اشاره به اینکه این تحقیق و تفحص تقریبا یک‌سال به درازا کشید و کاملا دقیق و مستند است، افزود: «این تحقیق و تفحص ضعف‌های ناشی از بعد ساختاری و بانک‌های اطلاعاتی در این زمینه را نشان داد و از طرف دیگر کاستی‌هایی که برای ضمانت اجرای قانون داریم را به خوبی مشخص کرده است.»

 

وی در ادامه تاکید کرد که در این زمینه با خلأ قانونی مواجه نیستیم و حتی قانون‌های آن از پیش از انقلاب نیز وجود داشته است ولی برای ضمانت اجرایی قانون با مشکل مواجه بودیم. همچنین در برخی موارد به خاطر گذشت زمان، نقص‌هایی در قانون پیش آمده بود.

 

حاجی‌دلیگانی در ادامه از تهیه طرحی هفت ماده‌ای خبر داد که براساس آن ضعف‌های قانونی جبران و ضمانت اجرایی برای دو ماده قانون مدنی که درخصوص افراد دوتابعیتی موجود داریم و معمولا با بی‌توجهی مواجه است، ایجاد می‌شود.

 

عضو هیات تحقیق و تفحص از مسئولان دوتابعیتی و دارای گرین‌کارت، درخصوص محتوای این طرح که با عنوان «اصلاح قانون تابعیت» با ۶۳ امضا روز چهارشنبه تحویل هیات‌رئیسه شده است نیز اشاره داشت: «براساس این طرح اگر افرادی سلب تابعیت از خود کردند و تابعیت دیگری را پذیرفتند دیگر نمی‌توانند در دستگاه‌های دولتی کشور استخدام شوند. کسانی که تابعیت مضاعف دارند نیز نمی‌توانند مسئولیت‌هایی را بپذیرند. از طرفی دیگر افرادی که تابعیت مضاعف یا گرین‌کارت دارند و به هر دلیل مسئولیتی در دستگاه‌های دولتی دارند باید در این زمینه خوداظهاری داشته باشند، در غیر این صورت مرتکب جرم شده‌اند.»

 

حاجی‌دلیگانی همچنین تصریح کرد: «متاسفانه مسئولان دولتی آن‌طور که باید و شاید موضوع را جدی نگرفتند و درخصوص آسیب‌های جدی که از این ناحیه می‌تواند ایجاد شود، دچار سهل‌اندیشی هستند. ما از زوایای مختلف باید به آسیب‌های ناشی از افراد دوتابعیتی اشاره کنیم. متاسفانه فقدان یک بانک جامع اطلاعاتی را نیز در روند تحقیق و تفحص شاهد بوده‌ایم.»

 

وی در ادامه آسیب افراد دوتابعیتی را از دو بعد تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران قابل بررسی دانست و افزود: «علاوه‌بر تصمیم‌سازان و کسانی که با گزارش‌ها و اخبار و تحلیل‌هایشان مسئولان را به تصمیمات نادرست می‌رساند، با تصمیم‌گیران دوتابعیتی هم مواجه هستیم و ما نمونه‌های بسیاری از ضرباتی را که از ناحیه تصمیمات اشتباه و عدم‌توانایی افراد رخ داده تا به حال شاهد بوده‌ایم. نفوذ، یک آسیب بسیار جدی است که حضور یک جاسوس آموزش‌دیده تنها بخش کوچکی از این مقوله است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *