آخرین اخبار

نماینده شاهین شهر در گفتگو با روزنو مطرح کرد: بخش زیادی از مردم گرفتار بحران مالی در موسسات مالی اعتباری و صندوق های بازنشستگی شده اند

به گفته رئیس جمهور روحانی بحران مالباختگان موسسات مالی و اعتباری در کنار زلزله کرمانشاه یکی از چالش های بزرگ دولت طی شش ماه پیش بوده است؛ اما به راستی چرا هیچ نظارت مشخصی از سوی دستگاه های ذیربط روی عملکرد این موسسات مالی و اعتباری که با مجوز بانک مرکزی فعالیت میکردند صورت نگرفت […]

اشتراک گذاری
30 دی 1396
کد مطلب : 30137

به گفته رئیس جمهور روحانی بحران مالباختگان موسسات مالی و اعتباری در کنار زلزله کرمانشاه یکی از چالش های بزرگ دولت طی شش ماه پیش بوده است؛ اما به راستی چرا هیچ نظارت مشخصی از سوی دستگاه های ذیربط روی عملکرد این موسسات مالی و اعتباری که با مجوز بانک مرکزی فعالیت میکردند صورت نگرفت تا امروز شاهد چنین بحرانی رو به رو نباشیم؟

به گفته رئیس جمهور روحانی بحران مالباختگان موسسات مالی و اعتباری در کنار زلزله کرمانشاه یکی از چالش های بزرگ دولت طی شش ماه پیش بوده است؛ اما به راستی چرا هیچ نظارت مشخصی از سوی دستگاه های ذیربط روی عملکرد این موسسات مالی و اعتباری که با مجوز بانک مرکزی فعالیت میکردند صورت نگرفت تا امروز شاهد چنین بحرانی رو به رو نباشیم؟
در این رابطه حسینعلی حاجی‌دلیگانی در گفتگو با سایت روزنو، با بیان اینکه سفارشات بی‌جای برخی از مقامات و دخالت در امر مجوزهای صادره به بانک مرکزی و یا دیگر دستگاه‌های ذیربط و از طرفی ضعف تصمیم‌گیری در مسئولین بانک مرکزی، عدم وجود شجاعت، عدم ریسک‌پذیری و همچنین اینکه برخی از مدیران بانک مرکزی ذینفع واحدهای مالی بودند، می گوید: یعنی برخی از مسئولان در گذشته یا در هیات مدیره یا در بخش‌های دیگر آن موسسات حضور داشتند یا قرار بوده بعد از بازنشستگی جذب این سیستم مالی شوند مجموعه‌ای از سوءمدیریت‌هایی است که باعث ورشکستی برخی موسسات مالی و اعتباری شده.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به این موضوع که متاسفانه شاهد هستیم که بخش زیادی از مردم ایران گرفتار این بحران مالی شده‌اند چه در موسسات مالی اعتباری و چه در صندوق های بازنشستگی، می افزاید: از نظر من مسئولینی که در این مسیر تاثیرگذار بودند و شرایطی را ایجاد کردند که پول مردم بلاتکلیف بماند، باید پاسخگو باشند. امروز در حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت تاثیر این بی‌انضباطی مالی هستند و باید قبول کرد که این روال نادرستی که از چند سال پیش تا به امروز ادامه پیدا کرده بی‌اعتمادی زیادی را به بار آورده است. مردم ما در نظام جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنند و از این‌رو به صدا و سیما و سیستم بانکی کشور اعتماد کردند و توقع داشتند طبق برنامه و تعهداتی که به آن‌ها داده شده بود از تسهیلات این سیستم‌های بانکی برخوردار شوند که متاسفانه اینطور نشد.
وی با اشاره به این موضوع که تمام مسئولین نظام باید توجه کنند که اعتماد مردم، یک سرمایه بزرگ است که همه باید در حفظ آن کوشا باشند، ادامه می دهد: سوال بزرگ مردم اینست که اگر مدیران ارشد این موسسات مالی و اعتباری در حین کار خطا کردند چرا جلوی آن‌ها گرفته نشد؟ و یا چرا تمهیداتی برای رفع مشکلات صندوق های بازنشستگی ارائه نمیشود؟ کارشناسان راهکارهای بسیاری برای رفع این موضوعات ارایه داده اند مثل بالا رفتن سن بازنشستگان یاجوان گرایی در مدیریت این نهاد ها اما چرا این مسیر نادرست باز هم ادامه پیدا که حالا شاهد چند برابر شدن مشکلات باشیم؟
نماینده شاهین شهر و میمه و برخوار ادامه داد: برای حل بحران صندوق ها باید ابتدا سن بازنشستگی را افزایش دهیم و از سوی دیگر با هدفمند کردن شرکت های سرمایه گذاری وابسته به آنها در موضوعات پردرامد و واگذاری شرکت های زیان ده خواهیم توانست بخشی از این بحران را برطرف کنیم .
در انتها حاجی‌دلیگانی با توجه به این موضوع که بنده و بعضی از همکارانم در مجلس تذکرات متعددی را راجع به این بحران مالی ارائه کردیم و رسانه‌ها هم از مدت‌ها پیش با ورود به این موضوع و بررسی ابعاد آن، شرایطی را ایجاد کردند که دولت عزم خود را برای رفع این مشکل جزم کند، خاطر نشان می کند: چند ماهی است که دولت به طور جدی وارد عمل شده و این بهترین اطمینانی است که در شرایطی کنونی می‌توان به مردم داد. به نظر می‌رسد مالباختگان این موسسات و صندوق ها، اراده جمعی نظام را برای حل مشکل حس کردند ولی تا زمانی که به حق خود نرسند نگران هستند و این کاملاً طبیعی است. همه ما موظفیم که دوباره اعتماد را به مردم برگردانیم و امیدوارم این روند رو به جلو تا حل کامل مشکل ادامه داشته باشد. من به عنوان یکی از نمایندگان مجلس وظیفه خود می‌دانم که این بحران را رصد کنم و تا جایی که در توانم است از حق مردم دفاع کنم. در همین رابطه هم طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را تهیه کردم و منتظر جواب بانک مرکزی هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *