با تصویب اصلاحیه قانون شوراهای اسلامی صورت پذیرفت: تقویت جنبه نظارتی شوراهای اسلامی
حماسه سازان ، نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه ۱۰ بهمن ماه ۹۵) و در موافقت با گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و […]
حماسه سازان ، نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه ۱۰ بهمن ماه ۹۵) و در موافقت با گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، صحبت کرد.
حسینعلی حاجی واگذاری حق تحقیق و تفحص به شوراهای اسلامی شهر و روستا را یکی محسنات این اصلاحیه نام برد و گفت: این کار باعث می شود که شوراها به سمت وظیفه اصلی شان یعنی نظارت بر روند اجرایی امور حرکت کرده و از ورود به مسائل اجرایی فاصله بگیرند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم و دهم ضمن اشاره به اصلاح مشکل زمان پایان دوره چهار ساله شوراهای اسلامی که قبل از برگزاری انتخابات بود، اشاره کرد و گفت: قبلاً حضور شاغلین در شهرداری برای انتخابات شوراهای همان شهر یا روستا ممنوع بود و بعداً حذف شده بود در این اصلاحیه مجدداً جز افراد ممنوع الورود به این موضوع شناخته شده، مگر اینکه استعفا بدهند، جابه جا شوند و یا در غیر از آن شهر خودشان که کارمندش هستند کاندیدا شوند.
متن کامل به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
همکاران عزیز؛ چند نکته به عنوان حسن این اصلاحیه وجود دارد که خدمتتان عرض می کنم.
در این اصلاحیه جدید حق تحقیق و تفحص به شوراهای اسلامی شهر و روستا داده شده است و این کار بسیار درستی هست که شوراها به سمت وظیفه اصلی شان که بحث نظارت و عدم ورود به اجرا هست بروند که اصلاحیه این حرکت را به وجود می آورد و کار به جایی هست.
نکته بعدی، قبلاً حضور شاغلین در شهرداری برای انتخابات شوراهای همان شهر یا روستا ممنوع بود و بعداً حذف شده بود در این اصلاحیه مجدداً جز افراد ممنوع الورود به این موضوع شناخته شده، مگر اینکه استعفا بدهند، جابه جا شوند و یا در غیر از آن شهر خودشان که کارمندش هستند کاندیدا شوند.
نکته سوم از محسنات اصلاحیه این است که، در چهار سال دوره دچار مشکل می شدیم، مثلا در سال ۹۶ نهم اردیبهشت ماه دوره چهار ساله به اتمام می رسد و از آن طرف انتخابات ریاست جمهوری و شوراها بیست روز بعد از آن انجام می شود، لذا در این اصلاحیه این مشکل هم رفع شده.
همچنین مهمترین بحث در خصوص هیئت های اجرایی هست. دو انتخابات می خواهد با هم برگزار شود، به دلیل اینکه در حوزه انتخابیه شهرستان یک فرماندار بیشتر نداریم، در این اصلاحیه آمده است که هیئت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری و شوراها یک جا تشکیل شود و این کار بسیار خوبی هست، موجب صرفه جویی در وقت می شود و دقت در رسیدگی را بالا می برد و می تواند که در تصمیم گیری ها تسهیل ایجاد کند.
همچنین ورود برخی شغل ها به انتخابات که بایستی ممنوع می شد هم در این اصلاحیه درست شده، مثل مشاورین و معاونین رئیس مجلس، رئیس اتاق اصناف و بعضی از افراد دیگر که لازم بود جز افرادی قرار بگیرند که اینها نتوانند در انتخابات به عنوان انتخاب شونده شرکت کنند، این ها هم آمده و کار بسیار در ستی هست.
یک کار بسیار خوبی هم در تمرکز زدایی در موضوع نظارت در انتخابات انجام شده که این هم از محسنات این اصلاحیه هست. لذا خواهشم این هست که همه عزیزان به کلیات این اصلاحیه رأی مثبت بدهید و اگر نکاتی با توجه پیشنهادات جایگزینی که هست داشتید و دارای اشکال بود می توانیم آنجا اصلاح کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید