آخرین اخبار

ضرورت تمدید برنامه پنجم توسعه، موافقت حاجی و رأی بالای نمایندگان به دو فوریت طرح

حماسه سازان ،حسینعلی حاجی‌دلیگانی در نشست علنی روز (یکشنبه، ۱۶ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با دو فوریت اصلاح ماده ۲۳۵ قانون برنامه پنجم توسعه که موضوع آن تمدید این قانون برای مدت یک سال تا زمان ارائه برنامه ششم از سوی دولت بود، گفت: مبنای تنظیم بودجه سال ۹۵ برنامه پنجم است، لذا […]

اشتراک گذاری
17 اسفند 1394
کد مطلب : 21524

حماسه سازان ،حسینعلی حاجی‌دلیگانی در نشست علنی روز (یکشنبه، ۱۶ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با دو فوریت اصلاح ماده ۲۳۵ قانون برنامه پنجم توسعه که موضوع آن تمدید این قانون برای مدت یک سال تا زمان ارائه برنامه ششم از سوی دولت بود، گفت: مبنای تنظیم بودجه سال ۹۵ برنامه پنجم است، لذا در سال بعد نمی‌توانیم بدون تمدید برنامه پنجم، بودجه تصویب کنیم.

متن موافقت جناب آقای حاجی به این شرح است:

همکاران عزیز و ملت شریف ایران مستحضر هستند که ما یک سند ۲۰ ساله تا سال ۱۴۰۴ داریم که به مقاطع ۵ ساله تقسیم می شود و بایستی ما براساس برنامه های پنجساله بتوانیم به افق ۲۰ ساله کشور که در سال ۱۴۰۴ تنظیم و تدوین شده برسیم و این برنامه ها هم براساس سیاست های کلان نظام که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ می شود بایستی تنظیم شود. از طرفی مبنای تنظیم سند دخل و خرج کشور که همان قانون بودجه یکساله است برنامه پنجساله است که الان ما چون در سال ۹۴ پایان برنامه پنجم را داریم بنابراین برای سال ۹۵ براساس منطق نمی توانیم لایحه بودجه تنظیم کنیم لذا کشور هم از آن طرف نمی تواند سند دخل و خرج که همان قانون بودجه است نداشته باشد. بنابراین راهی جز این نداریم که ما برنامه ی پنجساله پنجم را که امسال به پایان می رسد یک سال دیگر آن را تمدید کنیم که این کار به جا و شایسته ای است اما با تمدید این یکساله می توانیم براساس سیاست های کلانی که ابلاغ شده برنامه ششم را تدوین و تنظیم کنیم چرا می گوییم تدوین، چون عملاً از طرف دولت تا الان برنامه ارائه نشده و این حق مجلس است که وقتی قانون یکساله را تصویب می کند طبیعتاً قانون فرا دستی که برنامه پنج ساله است را هم به تصویب برساند. بنابراین اگر که دولت برنامه پنجساله بدهد خب می شود آن را در مجلس تصویب کرد و اگر احیاناً تا الان داده نشده به نظر می رسد خود مجلس بایستی با توجه به تجاربی که دارد با توجه به چند برنامه ای که تا الان کشور داشته آن را تنظیم کند و برای کشور براساس سیاست های کلان ارائه دهد اصلی ترین محورهای برنامه ششم هم به نظر می رسد بایستی براساس اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی باشد که از جمله بحث اشتغال که امروز ما جوانان فارغ التحصیل خانه نشین را داریم. بایستی برای این موضوع فکری کنیم برای موضوع معیشت مردم آحاد مردم آنهایی که بازنشستگی ندارند آنهایی که حقوق بگیر نیستند و همچنین آنهایی که مستمری بگیر هستند. الان کارگران بازنشست شده طرح همسان سازی و طرح های دیگری که برای بازنشستگان بایستی توجه به آنها شود. موضوع عدالت اجتماعی و رفع تبعیض ها که در قانون اساسی ما آمده مسائل مربوط به مسائل اعتقادی و دینی مردم و همچنین مسائل فرهنگی مساله ازدواج مساله مسکن جوانان و مسائل مربوط به ورزش جوانان اینها می تواند از محورهای اصلی باشد که در برنامه ششم در واقع آنها را می توانیم ببینیم و مصوب کنیم و طی برنامه پنجساله ششم انشاالله بتوانیم در راستای قدم برداشتن یک چهارم آن افق ۲۰ ساله کشور که سند چشم انداز است حرکت کنیم. بنابراین ما در این مقطع زمانی با توجه به اینکه پایان سال برنامه هم قرار داریم و تا پایان سال هم ده، پانزده روز و حدود ۵ جلسه بیشتر نمانده از مجلس به نظر می رسد راهی نداریم جز اینکه رأی موافق بدهید برنامه تصویب کنیم تمدید کنیم یکسال تا بعد بتوانیم انشاالله سر فرصت برنامه ششم بپردازیم.

گفتنی است دو فوریت این طرح نیاز به رأی موافق ۲/۳ نمایندگان داشت که پس از اظهارات نمایندگان موافق و مخالف با رأی بالایی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *