آخرین اخبار

حاجی دلیگانی در گفتگو با خبرما: دولت بر روند افزایش قیمت ها نظارت کم رنگی دارد

دولت اعلام کرده بود که روندافزایش قیمت ها با شیب کند و ملایم خواهد بود، اما آن چه در متن جامعه قابل مشاهده است خلاف این موضوع و نشان دهنده ی بی تفاوتی دولت… چند ماهی است که مشکلات اقتصادی کشور ما از جمله: تورم، افزایش بی رویه قیمت ها، یارانه و… در مرحله هاد […]

اشتراک گذاری
09 اردیبهشت 1393
کد مطلب : 13505

دولت اعلام کرده بود که روندافزایش قیمت ها با شیب کند و ملایم خواهد بود، اما آن چه در متن جامعه قابل مشاهده است خلاف این موضوع و نشان دهنده ی بی تفاوتی دولت…

چند ماهی است که مشکلات اقتصادی کشور ما از جمله: تورم، افزایش بی رویه قیمت ها، یارانه و… در مرحله هاد خود قرار گرفته است. در دولت آقای احمدی نژاد با اجرای طرح یارانه ها مردم قدری نسبت به بهبود مشکلات اقتصادیشان امیدوار شده بودند و امید آن داشتند که با سر کار آمدن دولت و رئیس جمهور جدید نه تنها این روند ادامه پیدا کند؛ بلکه مبلغ یارانه هایی هم که دریافت می کنند افزایش پیدا کند تا این که دولت جدید بنابر یک سری سیاست ها، فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها را به اجرا در آورد و ظاهرا توقعی که از مردم داشت این بود که اقشار پر درآمد از دریافت یارانه خود انصراف دهند و در قبال آن جلوی سیر صعودی افزایش قیمت ها را بگیرد، اما دولت در این طرح خود با شکست مواجه شد و حدود ۹۱% مردم برای دریافت یارانه ثبت نام کردند و به دنبال آن هم قیمت ها افزایش پیدا کردند و این امر باعث تشدید نگرانی و ناراحتی مردم از قیمت ها شد.

در این زمینه  بر آن شدیم  با حاجی دلیگانی نماینده مردم شهرستان برخوار و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس؛ گفتگو و مصاحبه ای داشته باشیم:

به نظر شما آیا ارتباطی بین عدم انصراف مردم از دریافت یارانه ها و افزایش روزانه قیمت ها وجود دارد؟ اقدامات دولت در این زمینه را چگونه ارزیابی می کنید؟

یکی از اهداف طرح هدفمندسازی یارانه ها، افزایش قدرت خرید مردم بود. اما به دلیل عدم نظارت دولت و مسئولین، روزانه با افزایش قیمت کالاها مواجه هستیم.

قیمت کالاها افسارگسیخته بالا می رود و بر روند صعودی آن کنترل و نظارتی نیست. این گرانی؛ فشار زیادی را به مردم تحمیل می کند. از طرفی چون یارانه ها بعید است افزایش پیدا کند، مردم بخشی از قدرت خرید خود را از دست می دهند و شرایط برای اقشار کم درآمد سخت تر خواهد شد.

دولت اعلام کرده بود که قیمت ها و تورم با شیب کند و ملایم افزایش پیدا می کند، اما آن چه در متن جامعه قابل مشاهده است این شیب نه تنها کند نیست بلکه سیر صعودی تندی دارد و عملا دولت نسبت به این موضوع بی تفاوت می باشد و اقدام جدی ای در این زمینه صورت نگرفته است.

اگر در دولت  کار کارشناسی صورت نگیرد با رکود و کاهش قدرت خرید و فشار بر قشر مستضعف جامعه روبرو خواهیم شد.

با توجه به عضویت شما  در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی؛ مجلس در مقابل بحران گرانی و تورم چه برنامه هایی را در نظر دارد؟

مجلس به آن چه که دولت تصمیم گرفته است در کل کشور اجرا کند، اختیار اجرا داده است و به دولت اعتماد می کند تا بتواند با اختیار و اعتماد، به اجرای بهتر این طرح بپردازد. مجلس یک چک سفیدامضا به دولت داده است و منتظر می ماند تا ببیند چگونه آن را خرج می کند و به این وسیله حجت را بر دولت تمام می کند تا فردا دولت ادعا نکند که با وجود عدم اعتماد و سلب اختتیار توسط مجلس نتوانسته بر بحران تورم فائق آید.

وظیفه دولت نظارت بر قیمت ها و وظیفه مجلس نظارت بر دولت می باشد. امیدواریم از هفته آینده توجه بیشتری نسبت به این مسئله بشود و مشکلات و تبعات اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها به دولت تذکر داده شود.

آیا مقام معظم رهبری در مورد مشکلات اقتصادی مردم تذکری به مجلس یا دولت داده اند؟

مقام معظم رهبری همیشه طرفدار قشر مستضعف جامعه بوده اند و تأکیدات جدی به دولت و مجلس در زمینه رعایت حال اقشار کم درآمد و مستضعف جامعه داشته اند. البته این برمی گردد به این که مجلس و دولت چگونه عمل کنند، دولت بایستی طوری برنامه ریزی کند که اقشار کم درآمد امیدی به حل مشکلات و مسائل اقتصادی داشته باشند.

با توجه به تعطیلی پروژه مسکن مهر در کشور، مجلس و دولت در سال جدید چه برنامه هایی را برای مسکن جوانان در نظر دارند؟

آن چه برای قشر جوان و همچنین زیرساخت مسائل فرهنگی کشور می تواند مؤثر باشد مسئله ازدواج است و یکی از ضروریات ازدواج مسئله مسکن.

ما در سال های قبل مسکن مهر را تجربه کردیم البته با اشکالاتی همراه بود ولی حدود ۹ ماه است که این پروژه بزرگ تعطیل شده است. اما دولت و وزیر محترم اعلام کرده بودند که مسکن مهر را پیگیری می کنند ولی آن چه امروز مشاهده می کنیم بی رقبتی به تکمیل و اتمام پروژه هایی است که در گذشته شروع شده است در حالی که پروژه مسکن مهر بار مالی زیادی برای دولت نداشته است. وزیر مسکن برای حل این موضوع سه نوع مسکن را در نظر گرفته است: ۱- مسکن محرومین یا مسکن اجتماعی ۲- مسکن با یارانه دولت ۳- مسکن آزاد. که تاکنون از طرف دولت هیچ پروژ ه ای کلید نخورده است و بنده این موضوع را با وزیر راه و شهرسازی در میان گذاشته ام و به زودی در صحن علنی مجلس نیز اعلام خواهم کرد.

در پایان از این که وقت گرانبهایتان را در اختیار خبرما قرار دادید کمال تشکر و قدردانی را داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *