نطق موافقت آقای حاجی دردفاع از اولین بودجه دولت یازدهم۱۳۹۲/۱۱/۹ + صوت
سلام علیکم و رحمه الله و برکاته بسم الله الرحمن الرحیم هدیه به پیشگاه قطب عالم امکان حجت ابن الحسن العسکری(عج)، نثار روح شهدا و جهت سلامتی و طول عمر رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله) صلوات بنده در ۱۱ محور نکاتی را انتخاب کردم که خدمت همه همکاران محترم […]
سلام علیکم و رحمه الله و برکاته
بسم الله الرحمن الرحیم
هدیه به پیشگاه قطب عالم امکان حجت ابن الحسن العسکری(عج)، نثار روح شهدا
و جهت سلامتی و طول عمر رهبر معظم انقلاب
حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله) صلوات
بنده در ۱۱ محور نکاتی را انتخاب کردم که خدمت همه همکاران محترم و ملت شریف ایران عرض می کنم. همه می دانیم که بودجه با پیشنهاد دولت هست و با کارهای تکمیلی که مجلس شورای اسلامی انجام میدهد. در این راستا خوشبختانه بودجه دولت که به مجلس تقدیم شد و در کمیسیون های مختلف بررسی شده و مجموعاً ۵۸ بند الحاقی و جز، حذف یا الحاق شده که کار بسیار مثبتی در جهت برقراری انضباط بیشتر بودجه بوده و همچنین توجه به کاستی هایی که احتمالاً در بودجه دولت توجه به آن نشده بود، کمیسیون تلفیق سعی کرده بودجه کشور را واقعی تر کند.
اما یازده نکته:
۱) تبصره ۲۲ به لایحه بودجه الحاق شد در راستای تحقق حماسه اقتصادی .که در این جهت پیش بینی شد که یکصد میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش نفت، گاز، برق و آب صورت بگیرد و همچنین بیست حکم جدید برای حمایت از تولید، فرصت برای تنفس سرمایه، از جمله سرمایه در گردش و همچنین مناسب سازی فضای کسب وکار.
۲) توجه به بخش سلامت؛ به نحوی که ۲۴ درصد بودجه بخش سلامت اضافه شده است و همچنین اینکه ۲۲ میلیون نفر جمعیت روستایی و شهری که تحت پوشش بیمه سلامت نبودند قرار است که در این بودجه تحت پوشش قرار بگیرند.
۳) توجه به بخش آموزش و پرورش و همچنین بعضی از مسائل فرهنگی؛ از جمله رشد ۲۲% بودجه بخش آموزش و پرورش که عزیزان می دانید امروزه در این بخش ما شاهد مشکلات زیادی هستیم؛ اختصاص ۳۰۰ میلیارد به سازمان اوقاف و امور خیریه و یا ۳۰۰ میلیارد به سازمان صدا و سیما.
۴) در اجرای ماده ۲۱۹ قانون برنامه پنجم خوشبختانه دولت اولین گام را در جهت عملیاتی نمودن بودجه ریزی برداشت و امسال در بودجه سال ۹۳، بودجه ۲۷ دستگاه اجرایی عملیاتی شده.
۵) توجه به بخش بنیه دفاعی؛ یعنی عزیزان علاوه بر آن مبلغی که در لایحه دولت آمده بود خوشبختانه ۷۵۰۰ میلیارد تومان به بودجه دفاعی اضافه شد که در این شرایط کار بسیار زیبایی بود که الحمد لله در بودجه انجام شد که بتوانیم خودمان را محیا تر از قبل در خصوص تهدیدات تو خالی که استکبار جهانی با آمریکای جنایتکار انجام میدهد محیا کنیم، همچنین اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای بخشی از قانون جامع ایثارگران از نکات مثبتی هست که در بودجه آمده.
۶) سعی در کاهش هزینه های جاری که به میزان ۷% صرفه جویی شده.
۷) انضباط مالی؛ اینکه ۲۲% از ردیف های متفرقه در بودجه کاهش پیدا کرده که معمولاً این ردیف های متفرقه در اختیار دستگاه های ملی از جمله معاونت برنامه ریزی و نظارت ریاست جمهوری هست که گام مثبتی بوده که در این جهت برداشته شده، مراقبت از اینکه دست اندازی به صندوق توسعه ملی در بودجه صورت نگیرد که با یک حساسیت خاصی در این جهت در بودجه توجه شده.
۸) توجه به توسعه عدالت گستری؛ ۴ هزار میلیارد تومان در اجرای ماده ۱۸۰ قانون برنامه در جهت توازن سازی بین شهرستان ها از سر جمع بودجه برداشته شده و اختصاص داده می شود که کار بسیار مثبتی هست که انجام شده، همچنین اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان برای بیمه بیکاری به افراد فاقد شغل از محسنات بودجه هست و توجه بهتر به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی.
۹) حدود ۱۰ میلیارد دلار برای کنترل آب های مرزی و در جهت بهبود وضعیت طرح های آب و فاضلاب اختصاص داده شده و همچنین ۶۰۰ میلیارد تومان برای مجتمع های آب روستایی و همچنین برای بهسازی روستا ها حدود ۶۰۰ میلیارد تومان علاوه بر آنچه که دولت پیشنهاد داده بود، همچنین ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تأمین قیر برای آسفالت معابر روستایی، جاده های روستایی و شهرهای کوچک که باز این امر بسیار لازمی بود.
۱۰) اینکه برای وثیقه جهت وام گرفتن اسناد عادی هم توسط بانک ها پذیرفته بشود، اینکه وام ها کشاورزی ۳ سال استمهال بشود و اینکه ۴۶۰ میلیارد تومان برای ایجاد شهرک های کشاورزی اختصاص داده شده و یک هزار میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار که بسیار کار ضروری با توجه به خشکسالی ها هست و همچنین اینکه تا ۱۱ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم از کشاورزان داخل کشور اضافه شد که مبلغ پیشنهادی دولت البته ۸ هزار میلیارد تومان بود و به ۱۱ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
۱۱) اینکه یارانه بگیران ثروتمند و خارج نشین انشاءاله از لیست دریافت کنندگان یارانه حذف خواهند شد.
اما نکته پایانی عزیزان؛ طبیعی است اشکالاتی باز در بودجه باشد اما اصل آن و بخش مهمی از آن برمی گردد به اینکه، قوانین زیر بنایی تنظیم و تهیه بودجه مشکلاتی دارد که در این جهت دولت و مجلس و مراکز پژوهشی بایستی قوانینی را در جهت اصلاح بودجه تنظیم کنند.
نکته بعدی اینکه اگر کلیات بودجه رأی نیاورد چه اتفاقی می افتد؟ دیگر به دولت بر نمی گردد عزیزان، به کمیسیون تلفیق برمی گردد و آن هم ظرف ۷۲ ساعت فرصت دارد که آن را بررسی مجدد انجام دهد.
دیدگاهتان را بنویسید