آخرین اخبار

عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس مطرح کرد: کسری ۶۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۹۳/ هدفمندی یارانه ها در بودجه سال آتی جایی ندارد

خبرگزاری ایمنا: عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس گفت: با توجه به پیش بینی ۱۹۵ هزار میلیارد تومانی دولت برای بودجه ۹۳، اگر در خوشبینانه ترین حالت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان آن محقق شود به نظر می رسد طی سال آتی با ۶۰ هزار میلیارد تومان با کسری بودجه مواجه می شویم. حسینعلی حاجی دلیگانی در […]

اشتراک گذاری
19 دی 1392
کد مطلب : 11882

خبرگزاری ایمنا: عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس گفت: با توجه به پیش بینی ۱۹۵ هزار میلیارد تومانی دولت برای بودجه ۹۳، اگر در خوشبینانه ترین حالت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان آن محقق شود به نظر می رسد طی سال آتی با ۶۰ هزار میلیارد تومان با کسری بودجه مواجه می شویم.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادی ایمنا، در خصوص تصویب لایحه بودجه ۹۳ در کمیسیون تلفیق و تفاوت آن با بودجه سال گذشته، اظهار داشت: تفاوت بودجه سال آتی با سال ۹۲ چندان زیاد نیست و فقط در برخی بخش ها مشهود است.
وی با اشاره به اینکه در لایحه بودجه ۹۳ معادل ۷۷ هزار میلیارد تومان پیش بینی درآمدهای نفتی کشور شده است، افزود: در بودجه ۹۲ معادل ۸۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی درآمدهای نفتی برای کشور شده بود.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار بیان داشت: در لایحه بودجه ۹۳ معادل ۶۶ هزار میلیارد تومان بابت مالیات و حقوق ورودی یا همان گمرک، درآمد پیش بینی شده است در حالی که این رقم در بودجه ۹۲ برابر ۵۱ هزار میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: سایر درآمدها در لایحه بودجه ۹۳، معادل ۵۲ هزار میلیارد تومان و در قانون بودجه ۹۲، معادل ۶۴ هزار میلیارد تومان بود.
حاجی دلیگانی با تاکید بر اینکه بودجه بخش عمران در سال ۹۳ تفاوتی با بودجه ۹۲ ندارد، بیان داشت: بودجه بخش عمران ۳۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در بخش هزینه های جاری در سال آینده ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است در حالی که در قانون بودجه ۹۲، این رقم ۱۳۴ هزار میلیارد تومان بود.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس اضافه کرد: میزان

متاسفانه بودجه ۹۳ به طور نامتوازن در بخش های مختلف بسته شده به گونه ای که نقاط برخوردار، برخواردارتر و نقاط محروم در این بودجه همچنان غیر برخوردار باقی مانده اند.

هزینه ها در لایحه بودجه ۹۳ معادل ۱۷ هزار میلیارد تومان است در حالی که در قانون بودجه ۹۲، برابر با ۱۰ هزار میلیارد تومان بود.
پیش بینی رشد اقتصادی ۳ درصد در بودجه ۹۳
وی با بیان اینکه دولت پیش بینی کرده در سال ۹۳ رشد اقتصادی کشور ۳ درصد با بودجه کنونی افزایش یابد، تصریح کرد: دولت برای بودجه سال آتی رشد سرمایه گذاری را بین ۷/۱ تا ۹/۱ درصد پیش بینی کرده است.
حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه بر طبق پیش بینی دولت در بودجه ۹۳، تورم تا حدود ۲۴ درصد کاهش می یابد، افزود: برطبق پیش بینی دولت نرخ بیکاری در سال ۹۳ بین ۱۲ تا ۶/۱۲ درصد کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه به نظر می رسد اشکالاتی در بودجه ۹۳ وجود دارد، گفت: متاسفانه بودجه ۹۳ به طور نامتوازن در بخش های مختلف بسته شده به گونه ای که نقاط برخوردار، برخواردارتر و نقاط محروم در این بودجه همچنان غیر برخوردار باقی مانده اند.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس اشکال دیگر بودجه ۹۳ را دیدگاه خوشبینانه به مذاکرات اتمی عنوان کرد و افزود: به اعتقاد بنده نباید به مذاکرات خوشبین بود چرا که غرب ثابت کرده فقط منافع خودشان مهم است و دیگران اهمیتی ندارند.
وی افزود: بودجه سال آینده ۲ برابر بودجه عملکردی بودجه ۹۳ بسته شده است.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه قدم مثبت در بودجه سال آتی نوشتن بودجه عملیاتی است به گونه ای که قیمت هر واحد خدماتی، وزراتخانه ها و دیگر دستگاه های دولتی مشخص شده است، افزود: این اتفاق در ۲۷ دستگاه اجرایی از جمله آموزش و پرورش، ثبت اسناد، دیوان محاسبات عمومی و … امسال کلید خورده است.
وی با بیان اینکه نسبت هزینه های جاری به هزینه های عمرانی در بودجه ۹۳ فاصله زیادی دارد، افزود: با توجه به اینکه ۸۹ هزار میلیارد تومان از بودجه ۹۲ تاکنون محقق شده است به احتمال زیاد تا پایان امسال در مجموع ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال جاری محقق شود و سهمی که به بخش عمران می رسد معادل ۸ هزار میلیارد تومان است.
پروژه های عمرانی نیمه تمام کشور نیازمند ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
عضو کمیسیون برنامه

در بودجه ۹۳، برخی بخش ها همچون صدا و سیما، صنایع دفاع و فرهنگ شاهد کاهش اعتبارات هستند و این نقطه ضعف بودجه سال آتی است

بودجه مجلس تاکید کرد: با این پیش بینی آنچه را که دولت در سال آینده کم خواهد گذاشت در بخش عمرانی است که این موضوع برای پروژه های نیمه تمام کشور نگران کننده است.
وی افزود: به گفته دولت ۲۹۰۰ پروژه ملی در کشور وجود دارد که برای اتمام آن نیازمند ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار همچنین با بیان اینکه قیمت و میزان نفت صادراتی دیروز در کمیسیون تلفیق مشخص شد،، بیان داشت: بر این اساس میزان صادرات نفت و میعانات گازی بالغ بر یک میلیون ۲۹۷ هزار بشکه در روز تعیین شد که با متوسط سال ۹۱ همخوانی دارد همچنین قیمت آن هم بر روی ۱۰۰ دلار بسته شد و نرخ هر دلار نفتی ۲۶۵۰ تومان تعیین شد.
وی با طرح سوالی از دولت و انتقاد از اظهار ضد و نقیض مسئولان دولتی و ارائه آمارهای متفاوت، اظهار داشت: وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی در هیات دولت طی هفته گذشته اعلام کردند طی مهر و آبان امسال صادرات نفت و میعانات گازی به ۸۰۰ هزار بشکه کاهش یافته در حالی که وزیر نفت در کمیسیون تلفیق اعلام کرد، در سال جاری متوسط یک میلیون ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی صادرات داشتیم که این دو، رقم متفاوتی است.
به گفته وی وزیر نفت در پاسخ به سوال کاهش صادرات نفت طی مهر و آبان در سال جاری، این موضوع را تکذیب کرد.
عدم ارائه گزارش عملکرد برنامه پنجم توسعه از سوی دولت
وی با انتقاد بر اینکه علیرغم تکلیف قانونی ماده ۲۱۳ قانون بودجه گزارش عملکرد برنامه پنجم توسعه باید از سوی دولت ارائه شود، تصریح کرد: این اتفاق هنوز نیفتاده و گزارش عملکرد صندوق توسعه ملی نیز هنوز ارائه نشده است.
حاجی دلیگانی با تاکید بر اینکه در بودجه ۹۳، برخی بخش ها همچون صدا و سیما، صنایع دفاع و فرهنگ شاهد کاهش اعتبارات هستند و این نقطه ضعف بودجه سال آتی است، اظهار داشت: امیدواریم رقم اعتباری این بخش ها در

افزایش نرخ بنزین باید به طور یکپارچه در لایحه بودجه و همراه با هدفمندی یارانه ها بررسی شود

کمیسیون تلفیق به تعادل برسد.
وی در خصوص ارز تک نرخی در بودجه ۹۳، بیان داشت: هدف دولت و مصلحت کشور تحقق این امر است چرا که با این اقدام با جلوگیری از برخی سوء استفاده ها به سوی ارز تک نرخی خواهیم رفت.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس تاکید کرد: در بودجه سال آتی نرخ دلار ۲۶۵۰ تومان بسته شده است.
هدفمندی یارانه ها موضوعی نامشخص در بودجه ۹۳
وی در خصوص هدفمندی یارانه ها در بودجه ۹۳، گفت: در این خصوص اشکالی به لایحه بودجه ۹۳ است چرا که بودجه ای که به گفته دولت شیشه ای بوده و درآمدها و هزینه ها شفاف است اما در خصوص هدفمندی یارانه ها اقدام موثری صورت نگرفته است.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: هر تصمیمی که در خصوص هدفمندی یارانه ها گرفته شود آثار اقتصادی متفاوتی را دارد و نمی توان در لایحه ای مجزا از بودجه در مورد آن طرحی ارائه داد.
وی ادامه داد: از طرفی اصل ۵۳ قانون اساسی بیان می کند صورت حساب یا سند دخل و خرج کشور در یک سال شمسی باید یکپارچه تهیه شود و نمی توان در مقطعی لایحه بودجه رامورد بررسی قرار داد و در مقطع دیگر هدفمندی یارانه ها بررسی شود.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس اضافه کرد: بر این اساس دولت در کمیسیون تلفیق قول داد به زودی نظر خود را در خصوص هدفمندی یارانه ها در سال ۹۳ در قالب تبصره ای ارائه دهد اما اکنون در بودجه سال آتی هنوز در خصوص هدفمندی موضوعی مشخص نشده و روند سال ۹۲ اجرا می شود.
وی در خصوص افزایش نرخ انرژی در سال ۹۳، بیان داشت: این امر بستگی به لایحه هدفمندی یارانه ها دارد و هنوز در لایحه بودجه همان قیمت سال ۹۲ عنوان شده اما اگر دولت بخواهد قانون را اجرا کند اختیار افزایش نرخ انرژی را دارد.
حاجی دلیگانی تاکید کرد: افزایش نرخ بنزین باید به طور یکپارچه در لایحه بودجه و همراه با هدفمندی یارانه ها بررسی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *